Djurhealing/psykologi


Våra djur är många gånger det allra käraste vi har. De vi inte gör för våra djur, finns nästan inte. Det är inte allt för ovanligt att vi tar in dem som en del i familjen. Så när de inte mår riktigt bra, vill vi så klart göra allt vi kan för att de ska må bättre. Inte bara för att det är jobbigt för oss känslomässigt utan så klart också för att de ska fungera som vi vill, både hemma, vid tävlingar och dylikt.


Vilka problem kan du få hjälp av mig med?

Jag skulle vilja påstå att de allra flesta problem kan man göra nått åt. Vissa tar längre tid och andra går fort, vissa kräver väldigt mkt arbete av dig och andra nästan inget. Beroende på vad det är, så är det alltid bra att konsultera en veterinär först. Dom har kunskap som jag inte har och kan i vissa fall diagnostisera på ett sätt som jag inte kan men som ändå är till fördel för mig, där jag har kunskap som dom inte har. En kombination av oss båda är att rekommendera. Utifrån de och din egen öppenhet för vad som kan och behövs göras och tittas på, så är det mesta möjligt.


Dessa metoder använder jag mig av:

Jag är utbildad i Unlimited Body. Det är en behandlingsmetod som innehåller många olika metoder i en, där bland annat Kraniosakral, Akupressur, Massageliknande beröring, Feldenkraismetoden , Kiropraktik, Reiki, Rosenmetoden och läsa kroppspråk ingår, likväl som mental coaching, trauma och känslobearbetning. Med denna metod jobbar man med alla fyra kropparna. Dvs den fysiska, mentala, känslomässiga och spirituella. Det är väldigt effektivt och viktigt att utgå från rätt ”kropp” för att kunna komma till kärnan av den problematik man upplever. Vilken teknik/beröringsteknik jag kommer att använda mig av beror alltså helt på vad det är för problem. Kraniosakral är dock den vanligaste beröringstekniken jag använder mig av.


Utöver Unlimited Body så använder jag mig av en mix av flera andra behandlingsformer jag både studerat och gått kurs i. Completion Processen är en metod som jag också utbildat mig i och där man jobbar mkt med känslor och trauman, något som så klart är svårt med hästarna men jag upplever dock att den hjälpt mig att få en djupare förståelse för hästarnas känslor och sinne. Alla vet vi ju att hästarna har känslor och att även dom varit med om traumatiska upplevelser. Denna metod hjälper mig att lägga pusslet om vad hästen har varit med om, hur det påverkat den till att bli den häst den är idag samt hur vi ska behandla den för att det som du upplever som ett problem ska minska och försvinna.Så här går en behandling till:


Det bästa är om hästen fått stå inne och har vilat en stund samt har fått äta och dricka så den inte är hungrig eller väntar på mat lagom till jag kommer.


Vi börjar med att du får berätta vad du upplever för problem med din häst. Oftast vill jag därefter se hästen gå, för att få en känsla av var problemet sitter rent fysiskt.

Därefter får hästen gå tillbaka till sin box (om lämpligt) och jag börjar känna in med händerna var hästen vill att jag ska börja. I de flesta fall vill jag ha dig med och närvarande den mesta tiden, då forskandet och lösandet av problemet oftast involverar dig lika mkt på olika sätt och vis. Jag kan få förnimmelser, känslor, bilder av hästen som jag både vill delge och stämma av med dig om. Vi lägger pusslet tillsammans utifrån de olika vinklar vi har. Du med kunskap om din häst och jag med min kunskap i de olika områdena.


Med händerna kan jag ofta känna var problemet helt eller delvis kommer ifrån. Ibland känner jag inte mkt alls och då behöver vi titta mer på det psykologiska. Där är du extra viktig. Ni har oftast en djup realtion och står varandra nära. Här kommer dina känslor in och något vi behöver ta med i forskandet. Det är inte allt för ovanligt att hästens och ditt problem lever i symbios. Ni är varandras speglar på olika sätt. Ibland kommer de till att hästen säger att det inte är den som behöver healingen, utan du. Det är något som är bra att ha med i beräkningen men så klart beror det på vad du känner dig redo för.


En session pågår oftast i 1,5 timme och min rekommendation är att låta hästen vila resten av dagen. Det är inte heller helt ovanligt att ni får en liten hemläxa att jobba med.


Har du mer funderingar i hur det går till så är du så klart välkommen att höra av dig till mig.

Mitt liv med djur!

Jag är alltså född och uppvuxen på en bondgård strax utanför Umeå i Västerbotten. Mina föräldrar tog över hela gården och dess mjölkkor när jag var 5 år. Så djur har alltid varit en naturlig del i mitt liv. När jag var 9 år fick jag min första Shetlandsponny som hette Kadett. En söt och egensinnig liten sak. Vid 10 fick jag ett Gotlands Russ som hade ett föl med sig.

:-O Min yngre syster tog då över Kadett. De var lite här allt startade. Tävlingsintresserad som jag blev, började vi åka på hopptävlingar. Gick inte alltid så bra. Några år senare blev det en D-ponny och tävlandet fortsatte med varierande resultat tills jag fick en New Forest ponny som hete StarFigher. Han va en pärla. Kanske inte den snabbaste men säker. Så pass säker att vi vann Barbie Junior Cupen 1989 i hela Sverige. Eifel junior cup döptes den senare om till. Sen blev det så klart stor häst och intresset för hästhoppning fortsatte, dock inte med så bra resultat igen och nyfikenheten på att åka iväg att jobba som hästskötare i södra Sverige eller utomlands växte fram.


Jag hamnade till slut på Irland. Även här var vägen brokig innan jag till slut hamnade hos en internationell fälttävlansryttare där jag stannade i 2 år. Fick lära mig massor och även tävla hennes hästar lite på klubbnivå. Nästa stall blev ett galoppstall, National hunt där man tränar galoppörer som hoppar hurdles och steeplechase. De här var ett privat stall och frun i huset var mkt intresserad av alternativ medicin. Här fick jag relativt fritt spelrum att prova olika behandlingar på hästarna. Ibland till de andras förtret.

Det var dock inte förrän 1998 när jag gick min första Unlimted Body utbildning som jag började få några större och bättre resultat. Jag började åka runt på hela Irland och fick fantastiska resultat.

En galopphäst vars senor hade lagt av helt, behandlade jag ett antal gånger och när veterinären kom för en koll, trodde han inte sina ögon. Hans spontana kommentar hade varit "om ni sagt att ni kapat hästens ben vid knäna och satt på nya, så hade jag trott er". Extremt roligt att höra så klart!

En annan galopphästägare tog ut mig till ett stort internationellt galoppstall i närheten av Kildare, där den stora galoppbanan är, för att titta på hennes häst. Efter ett par behandlingar var den startklar igen vilket gjorde att hästtränaren bad mig gå igenom och jobba med många av hans hästar, De var en mäktig upplevelse.


Sen kom livet mellan och jag flyttade hem till Sverige och det blev fokus på så mkt annat. Nu har det alltså blivit dags att plocka upp detta igen och med mitt vidare utvecklande så känner jag att jag att jag kan komma ändå djupare i hjälpandet av att få våra djur att må bättre.

Praktiserade under våren 2019 på ett antal hästar, där resultaten vi sett har varit djur som mår så mkt bättre. Den ena hästen sa ifrån att det var ryttaren som behövde healing av nacke och axlar vilket blev en stor förändring för henne, han var en unghäst och när hon väl började rida honom var han jättefin. En annan häst var traumatiserad sen sin föltid och var rädd för att bli riden ute och att få stryk när den blev rädd. Idag kan hon rida utomhus med sin häst och de båda har ett helt annat lugn. Fantastiskt att se. En annan häst hade svårt-att-ta-på-magbekymmer, han blev alltid arg och sur när man skulle dra åt sadelgjorden. Efter ett antal behandlingar så har han blivit mindre arg och är allmänt en livsgladare och nyfiknare häst med en annan aptit på livet.

Boka härHästhealing/kommunikation

90 min  1200kr


Milersättning 30kr/mil utanför vallentunas gräns.